Ranking 2020:
Bestseller!
Hogyan építesz és bontasz le izmot

Hogyan építesz és bontasz le izmot?

Ez egy gyakori kérdés, hogy zsírszövet égésről és izomépítésről beszélhetünk-e ugyanakkor. A kérdés csak ezen folyamatok gyorsaságát érinti. Azt is elmondhatjuk, hogy az izomépítés melletti döntéssel képesek leszünk a zsírszövetet izommá alakítani. Ez annak köszönhető, hogy pozitív kalória egyensúlyra van szükség, amikor izmot építünk, amikor pedig a testzsír csökkenése mellett döntünk, arra kell törekednünk, hogy deficitet hozzunk létre. Más szavakkal, felhasználhatjuk a felgyülemlett zsírt hogy stimuláljuk és támogassuk az izomépítés folyamatát akkor ha az energiát nem egészítjük ki további étel adagokkal.

A tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek akik túlsúlyosak gyorsabban égetik a zsírt és építenek izmot, mint a vékony emberek. Hogyan lehetséges ez? Ez annak a ténynek köszönhető, hogy akár nagyon kevés fizikai aktivitással is, ezek az emberek zsírt égetnek és izmot építenek egyszerre. Még azt is hajlamosak vagyunk kijelenteni, hogy minél több a zsír és minél kevesebb az izom, annál nagyobb a képesség a test megerősítésére. Az emberek nem kell, hogy elbátortalanodjanak, amikor a folyamat kissé tovább tart, mert sokkal nehezebb izmot építeni amikor nincs elegendő felgyülemlett zsír. Az emberek nem kellene csüggedjenek a további próbálkozásoktól az álomalak elérésében.

Ajánlott: SZEREZZ BE FEHÉRJÉT ÉS ÉLVEZD A TÖKÉLETES TESTET

Abbahagytad a gyakorlatokat és most félsz attól, hogy az elejétől kezdd? Semmi sem áll messze a valóságtól. Az izmaink emlékeznek a régebbi erőfeszítésekre. Ha az izmaid már elértek egy bizonyos állapotot régebben, sokkal könnyebb visszatérni az előző méretekhez mintsem a nulláról elérni azt. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az edzések alkalmával olyan sejtek alakulnak ki, melyek nem tűnnek el ha abbahagyjuk az edzéseket. Izommemóriának hívják.

Amikor eldöntöd, hogy edzeni kezdesz, a következőket szükséges figyelembe venni:

 • elvárások,
 • hogyan mérjük fel az állapotot,
 • először edzünk vagy szünet után térünk vissza a mozgáshoz.

Ez mind mind fontos mivel tőled függ, hogy a leghatékonyabb edzésformát válaszd ki hogy kielégítő eredményeket érj el a lehető legrövidebb időn belül.

izomtömeg edzés

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legjobb eredményeket aerobic és súlyzós edzés kombinálásával lehet elérni. Ennél még jobb eredményt akkor lehet elérni, ha intervall edzéseket vezetsz be.

Említenünk sem kell, hogy figyelni kell arra, az izomépítés egy dolog, de a megfelelő regenerálódás valami teljesen más. Az izmoknak kell lehetőség a pihenésre és újjáépülésre.

Ajánlott: HOGYAN JAVÍTSD AZ IZMAID MEGJELENÉSÉT

Természetesen minden függ a különböző tényezőktől, beleértve a nemet is, mivel egy átlagos nő teste 24-26%-ban lehet izom, míg egy férfi elérheti akár a 40%-ot is vagy még többet. Szükségtelen aggódni, mert megfelelően kiválasztott gyakorlatokkal, megfelelő táplálkozással és erősítő gyakorlatokkal, melyeknek célja az izomépítés, a nők is hasonló eredményeket érhetnek el a férfiakéhoz képest. Aktív nőszemély vagy és karcsú alakról álmodozol? Koncentrálj három dologra: edzés, megfelelő táplálkozás és egészséges szokások, és az eredmények minden bizonnyal meg fognak felelni az elvárásaidnak.Habár az izomépítés folyamata sokkal lassabb a nőknél mint a férfiaknál, nem kell csüggedned. Hozzá kell szoktatnod magad a nagyobb erőfeszítéshez, az önmegtagadáshoz és önfegyelemhez.

Tartalomjegyzék

 1. Megfelelő edzés
 2. Megfelelő táplálkozás
 3. Az egészséges szokások létfontosságúak
 4. Megfelelő kiegészítők

Megfelelő edzés

 • dolgozz rendszeresen, nem csak alkalmanként,
 • felejtsd el a rutint és szokásokat, de változtasd a gyakorlataid minden nap hogy az izmaid ne szokjanak hozzá,
 • terheld fokozatosan az izmaidat, kezdj kissebb súlyokkal majd haladj a kitolások felé,
 • vezess be kardió gyakorlatokat, hogy égesd el az izmok körüli zsírt.
jó izomtömeg-edzés

Megfelelő táplálkozás

Ami több, szükséges hogy a megfelelő táplálkozást szem előtt tartsd, mivel ez az egyedüli módja annak, hogy hatékonyan izmot építs.

Ne feledd:

 • minden edzés előtt lásd el a szervezeted a megfelelő mennyiségű proteinnel, mivel a fehérje stimulálja az izomépítést növelve az izomrostokat,
 • ne vidd túlzásba a szénhidrát bevitelt (nőknél a napi átlag 200 gramm körül mozog),
 • vezesd be az étrendedbe a kreatint, mely serkenti az állóképességet és segíti a zsírégetést ugyanakkor pedig befolyásolja az izomépítést, az erőt.
jó izomtömeg diéta

Az egészséges szokások létfontosságúak

 • Ne felejts el pihenni és regenerálni az izmaidat, mivel az izmok csak akkor növekednek, amikor pihennek,
 • bizonyosodj meg róla, hogy a szervezet jól hidratált hogy minimalizáld az izomgörcsök kockázatát,
 • ne felejts enni edzés előtt, ellenben a szervezeted izmot fog égetni nem pedig zsírt.
egészséges szokások

Megfelelő kiegészítők

A helyes kiegészítők hozzájárulnak:

 • az egészség javításához,
 • a jobb eredmények eléréséhez,
 • az extra adag energiához,
 • a szervezet vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátásához.
jól izomtömeg-kiegészítő

Tagadhatatlan, hogy rövid időn belül, a kezdetektől, a tűrőképesség javulása látható. Mi több, a körülmények és az önbecsülés is javul.

Valamint tudományosan bizonyított, hogy a nagyobb fizikai terhelés jobb önbecsüléshez és jóléthez vezet. Ez úgy a nőknél, mint férfiaknál megfigyelhető, kortól függetlenül.

Tervezd meg az egész izomépítő programot már most és élvezd az elért eredményeket.