Ranking 2020:
Bestseller!
Hogyan érd el az álomsúlyt gyorsan

Hogyan érd el az álomsúlyt gyorsan?

Lenyűgöző alakról álmodozol?

Szemet gyönyörködtető izomtömeget szeretnél a lehető leghamarabb?

Még csak most kezded a kalandod és tanácsot keresel ahhoz, hogy hogyan építs izomtömeget hatékonyan?

Mint minden folyamat, az izomépítés is időigényes és bizonyos áldozatokra van szükség, hogy közelebb kerüljünk a céljainkhoz. Ennek ellenére, biztosak vagyunk benne, hogy a megfelelő megközelítés és a megfelelő elhatározás közelebb visz majd az álom izmaid eléréséhez. Az igényeidnek megfelelően egy sor tanácsot készítettünk elő, hogy a tested megkapja azt az ingert, amelyre szüksége van, hogy hatékonyan és gyorsan izmot építsen.

Tartalomjegyzék

  1. Határozd meg a céljaidat
  2. Kalória többlet
  3. Dönts a több ízületes gyakorlatok mellett
  4. Ne szokj hozzá
  5. Pihenj
  6. Jól kiegyensúlyozott étrend
  7. Eddz szabad súlyokkal
  8. dő a regenerálódásra
  9. Megfelelő kiegészítők

1. Határozd meg a céljaidat

cél

Nem titok, hogy a kielégítő eredmények elérésének érdekében szükséges a feltételek és célok meghatározása. Érdemes megfontolni egy edzésterv bevezetését a mindennapjaidba, mely lehetővé teszi számodra, hogy figyelemmel kövesd az edzéseid fejlődését. Az edzésnapló lehetővé teszi, hogy ellenőrizd az ismétlésszámokat, a sorozatok terjedelmét vagy az emelt súlyokat. Ez könnyebbé teszi az edzésterved intenzitásának a megtervezését.

2. Kalória többlet

kaloriafelesleg

Ne feledkezz meg a megfelelő kalória többletről. Ez nem lehet túl alacsony vagy túl magas. Ez fontos, mivel az izomépítés alapját képezi. Ennek érdekében használhatod a kalória számlálókat, melyek segítenek kiszámítani a helyes kalória többletet, egyénenként. Ezt a többletet két módon lehet bevinni, vagyis több étellel vagy étrend kiegészítőkkel, melyek célja a súlygyarapodás.

3. Dönts a több ízületes gyakorlatok mellett

több közös gyakorlatok

Ha lehetséges olyan gyakorlatokat válassz, melyek több izomcsoportot dolgoztatnak meg egyszerre. Továbbá az emberek súlyokat is emelhetnek. Inkább az a tény ismert, hogy a nagy súlyok emelése járul hozzá az izomépítéshez. A több ízületes gyakorlatok lehetnek: súlyzós guggolások, dead draught és súlyzós kitörések.

4. Ne szokj hozzá

az izmok hozzáigazítása az erőfeszítésekhez

Az izomépítés során, ami a legrosszabb történhet az az, hogy hozzászoksz az ismétlődő gyakorlatokhoz. Sajnos a testünk hajlamos alkalmazkodni a körülményekhez és hozzászokni a terheléshez. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy stimuláld a tested nagyobb fizikai terheléssel. Az előbb említett stimulálás akkor fordulhat elő, ha hosszabb sorozatokkal dolgozol, lerövidíted a pihenési időt, több feladatot kombinálsz eggyé valamint technikai nehézségeket vezetsz be. Mi több, 100%-on dolgozz az edzés folyamata alatt.

5. Pihenj

pihenés

Ne feledd, a testednek szünetre van szüksége, hogy kissé felszusszanjon. Olyan súlyokat válassz, melyeket megbírsz emelni. Vedd figyelembe, hogy elég hosszú szüneteket tarts a gyakorlat sorozatok között. Meg kell értened, hogy minél több kalóriát égetsz el egy nap, annál többet kell enned, hogy izmot építs.

6. Jól kiegyensúlyozott étrend

kiegyensúlyozott étrend

A megfelelő mennyiségű makrotápanyagokkal dúsított, jól kiegyensúlyozott étrend az izomépítés alapja. A gyakorlatok célja, hogy javítsák a hatékonyságot és megfelelően formálják az alakot. A megfelelő étkezések az izomfejlődés alapjai. Csakis a megfelelő mennyiségű protein bevétellel lesz képes a szervezet egyre több izomépítésre. Éppen ezért fontos a megfelelően kiegyensúlyozott étkezés bevezetése lefekvés előtt. Lassan emészthető proteinek, melyek egész éjszaka táplálják a szervezetünket.

7. Eddz szabad súlyokkal

edzés szabad súlyokkal

A szabad súlyzós gyakorlatok természete a kényelem feladásán alapszik, mely a helyzet stabilizálásában nyilvánul meg. Mi több, a szervezetünk további izomcsoportokat dolgoztat meg, mint például a hasizmokat a súlyzós guggolásnál. A szabad súlyzós gyakorlatok hasonló feltételekkel valósulnak meg, mint a több ízületes gyakorlatok, melyek hatékonyan segítik az izomépítést a test különböző részein.

8. dő a regenerálódásra

regenerálás

Ha edzésterv szerint dolgozol ne feledkezz meg a regenerálódás bevezetéséről sem, mert ekkor épülnek az izmaink. Az emberi izomzat oly módon van felépítve, hogy arra kényszerítenek minket, hogy elegendő edzés mentes napot tartsunk azért, hogy lehetséges legyen a szervezet kielégítő regenerálódása. Emlékezned kell arra, hogy az izomnövekedés a szabad időben történik. Ne terheld túl magad. Ennek ellenére érdemes megemlítenünk, hogy a pihenőnap utáni első edzés napon a legmegkövetelőbb gyakorlatokat végezd, mivel a szervezet éppen regenerálódott és készen áll a kimerítő gyakorlatok sorozatára. Ily módon képesek leszünk elérni a lehető legjobb eredményeket.

9. Megfelelő kiegészítők

potlas

A jól kiegyensúlyozott étrend az izomépítés alapja. Ennek ellenére, érdemes az étrendet kiváló minőségű kiegészítőkkel dúsítani, melyek sokkal valóság teljesebbé teszik az elért célokat. A kreatin jó megoldás erre, mert hozzájárul a magas intenzitású terhelés képességéhez. Ugyanakkor érdemes megemlítenünk, hogy minél több kreatin van az izmainkban, annál jobb lesz a szervezet regenerálódása az edzések közötti szünetekben. Más szavakkal, a több ismétlésszám jobb edzés eredményekhez vezet.

Ajánlott: HOGYAN JAVÍTSD AZ IZMAID MEGJELENÉSÉT

Kezdd el ma, tervezd meg az étrended és edzésed megfelelően, mivel ez az alapja az álom izomtömeg felépítésének. Összpontosíts, légy határozott és az eredmények fölülmúlják az elvárásaid.