Ranking 2020:
Bestseller!
Hogyan javítsd az izmaid megjelenését

Hogyan javítsd az izmaid megjelenését

Karcsú alakról álmodozol?

Nem tudod, hogyan tudnád javítani az izmaid kinézetét rövid időn belül?

Sajnos nincs egyetlen jól bevált megoldás a kielégítő eredmények elérésére. Ez ahhoz a tényhez kapcsolódik, hogy az izomépítés folyamata mindenkinél különbözik. Meghatározzák a gének, az étkezési szokások és az életmód. Mindazonáltal ez egy olyan folyamat, mely áldozatokat és elhatározást igényel. Azonban legvégül van egy olyan cél, melyet előbb vagy utóbb elérsz. Az álomalak a sikeres munka és a gyakorlatok ismétlésének eredménye, melyeket heteken keresztül végzünk. Minden bizonnyal elmondhatjuk, hogy az izomépítés folyamata az előzőleg elfogadott ütemterv alkalmazása.

A szükséges alapfeltevés az izomépítéshez az, hogy szabályoznunk kell a szervezetünk anyagcseréjét. Az anyagcsere reakciókat két különböző csoportba sorolhatjuk: anabolikus és katabolikus. Ahhoz, hogy javítsunk az izmaink megjelenésén az anabolikus reakciókra kell koncentrálnunk míg csökkentjük a katabolikus reakciókat. Azon tűnődsz mik ezek az anabolikus reakciók? Általánosságban beszélve, ezek olyan reakciók, melyeknek célja az egyszerű anyagok (aminosavak, cukrok és polimerek) átalakítása összetett formákká (aminosavak -> proteinek -> szövetek -> izmok). Bebizonyosodott, hogy bizonyos mértékű kalória többlet szükséges ezen célok megvalósításához. Mi több, érdemes itt megemlítenünk, hogy a fiatal személyek esetén az izomépítés sokkal gyorsabb, mint idősebb személyek esetén. Ez azért történik, mert a növekedési szakaszban és a pubertás korban az anabolikus reakciók természetes módon fordulnak elő a szervezetben. Sajnos ezek gyengülnek a kor előrehaladtával és csökkentik az anabolikus hormonok szintjét.

Ajánlott: MIT EGYÉL, HOGY AZ IZMAID MÉG GYORSABBAN NÖVEKEDJENEK?

Annak ellenére érdemes megemlíteni, hogy mivel az anabolikus és katabolikus reakciók minden szervezetben előfordulnak, képesen vagyunk befolyásolni az egyik vagy másik előfordulását. Az izomépítés megközelítésével képesek leszünk befolyásolni az anabolikus reakciók előfordulását, mely hatással van a szervezet fejlődésére, növeli az erőt és az izomszövetek mennyiségét. Továbbá, a megfelelő tudás és elhatározás lehetővé teszi a zsírszövet anabolizmusának csökkentését. De ne feledd, teljes mértékben nem szüntethető meg.

Az izomépítés egy olyan folyamat, mely áldozatokat követel és önfegyelmet feltételez. Azon gondolkodsz hol is kezdd el? Mi elmondjuk neked, hogy érd el a lehető legjobb eredményt néhány lépésben.

Tartalomjegyzék

  1. Vigyázz a megfelelő kalória többletre
  2. Vigyázz a proteinre
  3. Ne feledkezz meg a megfelelő kiegészítőkről

Vigyázz a megfelelő kalória többletre

Kíváncsi vagy rá miért játszik olyan fontos szerepet a kalória többlet az izomépítés folyamatában? Ez azzal magyarázható, hogy minél több kalóriával látjuk el a szervezetet, annál jobban azt a jelet adjuk a testünknek, hogy növelje az anabolikus reakciókat. A több kalória bevitel jeladó tényezőként kezelhető. Azonban az eszünkbe kell vésnünk, hogy mindegyikőnk kalória szükséglete különböző. Miért? A kalória szükségletet a kor, a nem és a mindennapi fizikai aktivitás határozza meg. Használhatod az oly sokat ajánlott kalória számlálókat, hogy meghatározd mennyi kalóriára is van szükséged. Ezzel a tudással, megfelelő energia többletet kell bevezetnünk az étrendünkbe. Ahhoz, hogy elkerüljük a nem kívánatos zsír kialakulását okosan és lépésről lépésre kell ezt véghez vinnünk. Kezdetben ez a kalória többlet 100-200 kcal kell legyen, vagy az összenergia szükséglet 10%-a. A következő lépésben adj hozzá ismét 100-200 kcal-t vagy 5%-ot. Figyeld meg a tested és reagálj a megfelelő pillanatokban.

kalóriafelesleg

Vigyázz a proteinre

Már régen köztudott, hogy a protein meghatározó hatással van az izomépítésre [1]. Számos tanulmány igazolja, hogy az oly kevés 1.62 g protein / 1 kg testsúly változást idéz elő a testfelépítésben. Azonban oda kell figyelni arra, hogy a több, mint 1.8 g protein / 1 kg testsúly naponta, rossz hatással lehet az izomépítésre és a túl sok protein vitamin és nyomelem hiányokhoz vezethet. Ennek eredményeképpen az izom proteinek anabolikus anyagcseréje romolhat. Másrészről, a protein hiány lehetetlenné teszi az izomépítést. Tovább, nem kell arról sem megfeledkezni, hogy az értékes aminosavak hiánya növeli a katabolikus reakciókat.

fehérjetermékek Ajánlott: HOGYAN ÉPÍTS IZMOT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE?

Melyek a legjobb termékek, hogy proteinnel dúsítsd az étrended? Tanácsos tojást, tejtermékeket, húst, halat, hüvelyeseket, dióféléket és protein italokat választani.

Ne feledkezz meg a megfelelő kiegészítőkről

A piacon kiegészítők széles választéka érhető el, melynek köszönhetően lehetséges a kielégítő eredmények gyors elérése, ami az izomépítést illeti. A kiegészítő könnyen elérhető és könnyen emészthető, mely kimondottan népszerűvé teszi a sportolók által. Fontos, hogy kiváló minőségű termékeket válassz, bizonyított hatékonysággal. Olvasd el az ajánlott kiegészítő összetevőinek listáját és válaszd azt, amelyik a legjobban illik hozzád és élvezd a megnövekedett izmaidat.


  1. Bray, George & Redman, Leanne & De Jonge, Lilian & Covington, Jeffrey & Rood, Jennifer & Brock, Courtney & Mancuso, Susan & Martin, Corby & Smith, Steven. (2015). Effect of protein overfeeding on energy expenditure measured in a metabolic chamber. The Journal of clinical nutrition. 101. 496-505. 10.3945/ajcn.114.091769.
  2. Thomas MH, Burns SP. Increasing Lean Mass and Strength: A Comparison of High Frequency Strength Training to Lower Frequency Strength Training. Int J Exerc Sci. 2016;9(2):159-167. Published 2016 Apr 1.