Ranking 2020:
Bestseller!
Hogyan változtasd meg a megjelenésed

Hogyan változtasd meg a megjelenésed? Az alap, a jó kiegészítők!

Ahhoz, hogy javíts az izmaid kinézetén, a megfelelő kiegészítők szükségesnek bizonyultak. Ezeknek a piruláknak köszönhetően rövid időn belül látható az izomtömeg növekedése. Szerencsénkre, a gyártók számos terméket dobnak a piacra, melynek köszönhetően kiderült, hogy lehetséges az edzések kapacitását növelni. Az izomépítés érdekében protein kiegészítők és aminosavak mellett kellene döntsünk. Speciálisan neked, egy listát állítottunk össze a legnépszerűbb kiegészítőkről, melyek között megtalálhatod a következőket:

Tartalomjegyzék

 1. Kreatin
 2. Béta-alanin
 3. Tejsavó fehérje
 4. Tesztoszteron serkentők

1. Kreatin

Természetes módja a sport teljesítmény serkentésének és az enyhe izomépítésnek. Az elvégzett kutatások alapján az általános kreatin szint megnövekedik a törzs izmaiban miután szájon át történik az étrend kiegészítő adminisztrálása [1]. Ennek következtében nem meglepő, hogy népszerűségre tett szert az edzések előtt használt étrend kiegészítők köreiben. Brit piacon a kreatint a következő formákban találhatod meg citrát, malát, etil-észter, nitrát, ku, glukonát, α-ketoglutarát és orotát. A kreatin kitűnő tulajdonságokkal büszkélkedhet melyek lehetővé teszik:

 • izomtömeg növekedést,
 • az izomsejtek serkentését,
 • edzés utáni gyorsabb regenerálódást,
 • sokkal intenzívebb izommunkát.
kreatin

Mi a napi ajánlott kreatin adag?

A szakemberek napi 3-10 gramm kreatint ajánlanak, két adagolásban. A legjobb eredményeket úgy lehet elérni, ha az első adagot edzés előtt a második adagot pedig edzést követően fogyasszuk.

2. Béta-alanin

Egy organikus kémiai összetevő, melyet az aminosavak csoportjába sorolunk és amelyik a karnozin prekurzora ami az izomszövet alap alkotóeleme. Az izomsejtekben levő sav-bázis egyensúly fenntartása a fő feladata, mely által megakadályozza a tejsav kialakulását. Ennek közvetlen hatása van az izom regenerálódás folyamatának a felgyorsítására és az edzés utáni fáradtság csökkentésére.

Ajánlott: HOGYAN ÉPÍTS IZMOT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE?

A béta-alanin a következőkért felelős:

 • megakadályozza a kedvezőtlen katabolikus reakciókat a szervezetben,
 • újítja az izomsejteket,
 • hidratálja az izmokat,
 • javít a szervezet teljesítőképességén,
 • fejleszti az izomtömeget az izomrendszer megerősítésének köszönhetően.
Beta alanin

A tanulmányok kimutatták, hogy a kiegészítők használata 60%-ban járul hozzá a karnozin szint növekedéséhez [2]. Ez mind azért fontos, mert a karnozin felelős a helyes pH érték fenntartásáért a sejtekben, mely csökken a fizikai aktivitás során. A kiegészítők használata az állóképesség javításához, az izomerősség növeléséhez és a fáradtság érzet csökkentéséhez vezet.

3. Tejsavó fehérje

A tejsavó fehérje a globális fehérjék csoportjába tartozik, melyek a tejben vannak feloldódva. Ezek a szervezet immunológiai válaszáért felelősek. A tejsavó fehérje kiegészítésének jelensége a cisztein tartalom eredménye. Ez egy endogén aminosav, mely létfontosságú a glutation szintézishez. Ennek közvetlen hatása van a fizikailag aktív személyek, edzés utáni regenerálódással és hatékonysággal való ellátásában. Viszont, a α-lactoglobulin összetevő, mely a tejsavó fehérjében van, csökkenti az emlősökben lévő sejtvonalak megosztását. Ez csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

Következésképpen a tejsavó fehérje:

 • könnyen emészthető,
 • gyorsít az izom regenerálódás folyamatán,
 • javít a fizikai állapoton.
Ajánlott: MIT ESZEL, HOGY GYARAPÍTSD AZ IZOMTÖMEGED? tejsavó fehérje

A szakemberek 25-40 gramm fehérjét ajánlanak, lehetőleg a fizikai aktivitás végezte után.

4. Tesztoszteron serkentők

A "tesztoszteron serkentők" alatt azokat az anyagokat értjük, melyek az összetételüknek köszönhetően stimulálják a szervezetünkben természetes módon előforduló hormonok szintézisét és gondoskodnak ezek megfelelő szintjéről. A tanulmányok kimutatták, hogy ezek jelentősen megnövelik a tesztoszteront vagy a libidót. [3]

A tesztoszteron serkentők összetevőiben főként növényi kivonatok, vitaminok és ásványi anyagok találhatóak meg.

tesztoszteron növelők

Összefoglalásként, a megfelelő kiegészítők kulcsfontosságú szerepet töltenek be az aktív emberek életében, mert az intenzív edzések alatt a szervezetnek több vitaminra van szüksége. Ennek eredményeként a kreatin befolyásolja az izomtömeg növekedését, míg az elágazó láncú aminosavak BCAA megvédik az izmokat az intenzív edzések során. Mi több, az omega 3 zsírsavakkal gazdagított étrend javítja a szív és ízületek állapotát és ugyanakkor támogatja az agyat is. Szükséges szem előtt tartani, hogy pótolni kell a fehérjét, mert ez létfontosságú az izomnövekedéshez.

A kiváló minőségű kiegészítők széles választéka érhető el a brit piacon, melyeket úgy a nők mint a férfiak is értékelnek. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki talál olyan megoldást, mely megfelel a szükségleteinek és elvárásainak.


 1. Mesa JL, Ruiz JR, González-Gross MM, Gutiérrez Sáinz A, Castillo Garzón MJ. Oral creatine supplementation and skeletal muscle metabolism in physical exercise. Sports Med. 2002;32(14):903-944. doi:10.2165/00007256-200232140-00003
 2. Culbertson JY, Kreider RB, Greenwood M, Cooke M. Effects of beta-alanine on muscle carnosine and exercise performance: a review of the current literature. Nutrients. 2010;2(1):75-98. doi:10.3390/nu2010075
 3. Almaiman AA. Effect of testosterone boosters on body functions: Case report. Int J Health Sci (Qassim). 2018;12(2):86-90.