Ranking 2020:
Bestseller!
Mit eszel, hogy gyarapítsd az izomtömeged?

Mit eszel, hogy gyarapítsd az izomtömeged?

Szép és formás alakról álmodozol?

Szeretnél fantasztikusan kinéző izmokat pillanatok alatt?

Mélyebbre kell ásnod az étrendedben mivel ez az alapja a kielégítő eredmények elérésének. Egy megfelelően kiválasztott ütemterv hozzájárul a kívánt izomtömeghez. A külső melyre a férfiak féltékenyek lesznek és a nők le lesznek nyűgözve. Hol is kezdjem?

Ahhoz, hogy elérd a legjobb eredményeket, csakis az egészséges ételekre összpontosíts. Éppen ezért szükséges, hogy különböző termékeket váltogatni kell hogy az étrend inkább változatos legyen mint monoton. Meg kell értenünk, hogy a testünknek szüksége van az összes típusú fehérjére, egészséges zsírokra és mindenek felett vitaminokra és ásványi anyagokra. Amikor a zsírokról van szó, válasszuk az egészségeseket, melyek a halakban, avokádóban, diófélékben, olíva olajban és magvakban találhatóak.

Étkezési szokásainkat szintén figyelembe kell venni. Az edzés utáni étkezésnek hatalmas fontossága van és ezért megfelelően kell kombinálni a szénhidrátokat és fehérjéket. A sportember felelőssége, hogy legfeljebb egy órával az edzést követően étkezzen. Az embereknek arra is figyelniük kell, hogy a fehérjék mellett egyszerű szénhidrátokat is kell tartalmazzon az étrend. Ez létfontosságú, mert edzést követően szükséges az izmokban található glikogén raktárak gyors feltöltése, a gyors emésztés és felszívódás.

Ajánlott: HOGYAN ÉRD EL AZ ÁLOMSÚLYT GYORSAN?

Továbbá, a megfelelően felépített táplálkozási rendszer mellett jótékony hatással van, ha különböző kiegészítőket használsz, melyek célja az izomtömeg növelése. Ezek hatása azon alapszik, hogy többlet mennyiséggel lássa el a szervezetet, ami a tápanyagokat, vitaminokat és ásványi sókat illeti, mivel ezek befolyásolják az izomnövekedést anélkül, hogy hozzájárulnának a zsírszövetek növekedéséhez. Az olyan kiegészítők, mint a Nutrigo Lab Mass vagy Mass Extreme különösen népszerűek a férfiak köreiben. A hatékonyság és elérhetőség nagy fontossággal bír itt. Kiderült, hogy hasznosnak bizonyul, amikor nincs elegendő idő a rendszeres étkezéshez.

Ahhoz, hogy megnöveld a test izomtömegét szükséges az étrend felépítése, valamint az egész rendszer. Ez közelebb visz ahhoz, hogy kielégítő eredményeket érj el nagyon rövid időn belül. Többek között, tanácsos, hogy több étkezésed legyen (akár 6 is), valamint rövidítsd le a szüneteket közöttük. Ez segít csökkenteni az emésztőrendszeri kellemetlenséget, melyet a nagyobb adagú ételbevitel okoz.

Mivel az étrend egyéni, az emberek saját maguknak kellene felépítsék ezt, ajánlott figyelembe venni az egyéni szükségleteket a különböző összetevők kiválasztásánál. A sportemberek tisztában kell legyenek a makro tápanyagok szükségletével, melyeket megfelelően kell betervezni az étrendben és mindegyik étkezés a megfelelő mennyiségű tápanyagokat kell tartalmazza. Feltételezhetően a napi tápanyag szükségletnek fehérjét kell tartalmaznia: 1,2-2,3 g/kg testtömeg, szénhidrátot: 5-6 g/kg testtömeg és zsírokat: a teljes energiaszükséglet 25-30%.

Az étrended tartalmazzon fehérjét, vizet, koffeint, olíva olajat és mandulát.

Tartalomjegyzék

  1. Tartalomjegyzék
  2. Víz
  3. Koffein
  4. Mandula
  5. Olíva olaj

Fehérjék

Ahogy egyre mélyebbre megyünk a témában, rengeteg hasznos információt találhatunk. A tudományos tanácsok arra mutatnak rá, hogy a megfelelő mennyiségű fehérjére kellene koncentrálnunk. Amint az kiderült a legmegfelelőbb fehérjét a tojásban találjuk. Ez az a fehérje, mely befolyásolja az izomtömeg növekedését, mert olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek a legmagasabb biológiai értékkel bírnak az összes étel típus közül. Érdemes megjegyezni, hogy a tojás B12 vitamint is tartalmaz, mely létfontosságú a zsírégetés és izomfeszültség szempontjából. Mi több, a tonhal szintén beigazolódott, hogy gazdag minőségi fehérjében, melynek jelentős hatása van az izmok növekedésére. Továbbá a tonhal gazdag omega 3 zsírsavakban is, melyek regenerálják az edzés következtében az izom rostokat. Az omega 3 zsírsavak gyorsabban raktározzák a fehérjét mintsem felemésztik ezt. Ha a natúr joghurt nem volt az étkezéseid része, itt az idő hogy változtass ezen. A joghurt fehérje és szénhidrát ideális kombinációja az izomtömeg növelésének és az edzés utáni regenerációnak. Köztudott, hogy már néhány hét következetes étrend után kielégítő eredményeket fogsz megtapasztalni és nagyobb izomtömegre teszel szert. Nagyon fontos, hogy cukor tartalom nélküli joghurtokat válassz. A natúr joghurtok a legjobbak, de a gyümölcsösöket is választhatod. Válaszd inkább a könnyen emészthető fehérjéket, melyek olyan termékekből származnak, amik nem terhelik meg a szervezetet rossz zsírokkal. [2]

fehérjetermékek Ajánlott: HOGYAN ÉPÍTS IZMOT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE?

Víz

Ha szeretnéd javítani az izmaid kinézetét gondoskodnod kell az egész test megfelelő hidratálásáról. A tanulmányok kimutatták, hogy a fehérjék szintézise gyorsabb a hidratált sejtekben, mint a dehidratáltakban. Meg kell értened, hogy a dehidratált testben sokkal lassabb az izomépítés folyamata. [1]

víz

Koffein

Sok helyen olvashatod, hogy a koffein jótékony hatással van az izomtömeg növekedésére. Hogyan lehetséges ez? Ez kapcsolódik a szervezet stimulálásához, hogy jobban bírja az edzést és több ismétlésszámmal dolgozzon. Azonban azok a személyek, akiknek gond van a magas vérnyomással, nem kellene túlzásba esniük ezzel a serkentővel.

koffein

Mandula

A mandula bevezetése az étrendbe lehetővé teszi, hogy jelentős izomtömeg növekedést észleljünk rövid időn belül. Ez a magas E vitamin tartalomnak köszönhető, mely erős antioxidáns és megvédi az izmokat a szabad gyököktől, amelyek roncsolják ezt az edzést követően.

Mandula

Olíva olaj

Az olíva olaj bevezetésének jótékony hatása van az izom dezintegráció megakadályozásában így növeli az erőt és az izomtömeget. A legjobb eredményeket az extraszűz olaj biztosítja, mert több E vitamint tartalmaz, amely harcol az oxidáció ellen ami az izom sejtek pusztításáért felelős.

Olíva olaj
  1. Lorenzo I, Serra-Prat M, Yébenes JC. The Role of Water Homeostasis in Muscle Function and Frailty: A Review. Nutrients. 2019;11(8):1857. Published 2019 Aug 9. doi:10.3390/nu11081857
  2. Schoenfeld, Brad & Aragon, Alan. (2018). How much protein can the body use in a single meal for muscle-building? Implications for daily protein distribution. Journal of the International Society of Sports Nutrition. 15. 10.1186/s12970-018-0215-1.